Mikor jönnek az eredmények?
2018-01-04
Happy Mouth ™ Mit tehetsz már ma a fogaid, ínyed egészségéért?
2018-06-12
Mind

Happy Mouth ™ avagy hogyan lehetséges a fogfehérítés, törött fogak felépítése, fogszabályozás másképp, mint ahogy eddig ismertük?

Most, hogy elvégeztem Prágában Dr. Tom Kolso praktizáló fogorvos „Generatív Energetikai Fogászat” képzését, szeretettel invitállak Téged, hogy megtapasztald, mi minden lehetséges az általánosan elismert és alkalmazott technikákon kívül.

A tanfolyam során több felismerésem is volt. A test tudatosságom által számos információ nem volt újdonság, viszont Dr. Tom fogorvosi nézőpontjából is megmutatva új irányok, lehetőségek megnyitására lettem éber. Ebből írok most le pár gondolatot.

 

Ha elgondolkodsz kicsit a tanult általános iskolai biológián, mit is tudunk a szájról? Itt megy be az étel, ami táplál minket. „Az vagy amit megeszel”… vagy mégsem? És hogyan is eszünk? Mi alapján választjuk ki az ételt, amit megkívánunk? Ki kíván? Kit akarunk megcsókolni? Mi alapján?

Alap biológiai szempontból 5 érzékszervünk van. Látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés. Gyakorlatilag az öt érzékszervünk mind megtalálható a szájban, kivéve a látást.

A nyelvvel, ajkunkkal, fogainkkal képesek vagyunk „kitapintani” az ételt. Puha, kemény, folyékony, hőmérséklet stb.

Mivel a száj a garaton keresztül az orrüreggel is folyamatos összeköttetésben van még szagolni is képesek vagyunk vele. Elég hozzá a szánkba bevett falatot a nyelvünk végén „megbillegtetni”, így az illat anyagok a garat hátsó falán az orr érzékelő receptoraihoz kerülnek. Például én így sokkal pontosabban szagolok, mint szimplán az orromon beszívott levegőn keresztül. Vagy vegyük a hagyma pucolás könnyezésére használt „egy korty víz a szájban” egyszerű mégis nagyszerű technikát. Itt a légzéssel a víz molekulák megkötik a hagymából a levegőbe kiáradt aromákat, így nem készteti a szervezetet könnyezésre.

Hallani is képesek vagyunk, mivel a száj a fülekkel is összeköttetésben van. Halljuk, hogy az étel roppan a szánkban, szaftos, cuppog, halljuk, ahogy rágunk. Átrezeg a csontokon és fülben hallani belülről is és kívülről is. A csámcsogást kívül állók is hallják, de ha csendben is tudunk enni, belül mindig halljuk mi zajlik a szánkban.

Az ízlelés egy különleges, csak a szájra jellemző érzékelés. Sehol máshol nincs a testben ennyi receptor, mint a nyelven. Vajon lényegtelen dolog lenne, és csak pusztán gasztronómiai élvezetet nyújtani hozta létre a biológia?

És a látás. Milyen érdekes, hogy a szemünkkel sem a szagokat nem vagyunk képesek látni, sem a hangokat, az ízeket feltételezni tudjuk a látás alapján és a várható tapintás érzetet is csak korábbi látás tapasztalás alapján tudjuk – sokszor tévesen – azonosítani. Mint például, hogy a víz most hideg-e vagy meleg, milyen ízű, szagú. Csak látjuk és feltételezzük, ha tisztának tűnik, akkor jó illatú, normál hőmérsékletű és hogy az víz. De a szem becsapható, lehet, hogy az nem is víz, hanem sósav…

 

Mélyesztetted már fogadat alufóliába például? Mit éreztél? Innen biztosan elhiszed nekem, hogy a fogak bizony sokkal több mindent képesek érzékelni, mint amire éberek az emberek. Nyomás, ellenállás, akár légnyomás változás, fémek, és még sok minden „apróság” amelyek viszont a testnek fontosak.

Vajon véletlen, hogy a száj, mint a test elsődleges tápláló kapuja ilyen szerte ágazó azonosítási rendszerrel rendelkezik? Nos, szerintem nem. Neked mi a nézőpontod?

 

Folytatása következik – a száj, mint a test kapu őre / hatása a testre, a belső szervekre, a felépítésre, tudatosságra, akupunktúra pontjai, meridiánok, nyelv és száj diagnosztika stb./

 

Ha szeretnéd megtudni, megtanulni hogyan használhatod a szádat és a benne rejlő lehetőségeket és képességeket az életed minőségének javítására, várlak szeretettel.

 

Írta: Rózsa Georgina

Happy Mouth™ Certified Practitioner

error: Content is protected !!